Ο Μητσοτάκης ελέγχει την πληροφόρηση: Αποσιώπηση των δηλώσεων Βαρβιτσιώτη για τις Πρέσπες στο ΑΠΕ

Δέκα ημέρες μόλις μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ και της εποπτείας του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων προσωπικά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η λογοκρισία φαίνεται πως έγινε συνήθεια.

Μετά την αποσιώπηση της δέσμευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην βρετανίδα πρωθυπουργό για εφαρμογή και τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε στην ανακοίνωσή της Τερέζα Μέι, σειρά έχει σήμερα η αποσιώπηση της δήλωσης του νέου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο συνέδριο του Economist.

Δείτε: Λογόκριναν την Τερέζα Μέι για τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Οι Μακεδονομάχοι που έγιναν αρνάκια!

Ένας ανεύθυνος παραλίγο να ματοκυλήσει την Ελλάδα για να γίνει πρωθυπουργός (βίντεο)

Το ΑΠΕ στο τηλεγράφημά του ανέφερε: «Ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε πως η Ελλάδα θα παίξει το ρόλο του σταθεροποιητή στην περιοχή των Βαλκανίων. Σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική των βαλκανικών χωρών. Ταυτόχρονα, όμως, αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, υπογράμμισε πως «θα κινηθούμε με τον πιο προσεκτικό τρόπο, διασφαλίζοντας τα εθνικά δικαιώματα και τα προϊόντα μας», ενώ ταυτόχρονα μέσω της ενταξιακής διαδικασίας θα έχουμε τον χώρο να συζητήσουμε διάφορες πτυχές της Συμφωνίας».

Ωστόσο, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε για την ακρίβεια τα παρακάτω:

«Θα έλεγα ένα πράγμα διότι υπάρχει μεγάλη καχυποψία. Οι δύο λαοί δουλεύουν μαζί εδώ και χρόνια. Υπάρχει μια μεγάλη ροή τουρισμού, υπάρχει μεγάλη ροή ανταλλαγής προϊόντων και επίσης επενδύσεις. Έτσι τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας (σ.σ. με τη Βόρεια Μακεδονία) που έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στο χώρο της οικονομίας. Και επομένως, προκειμένου να κάνουμε αυτές τις κινήσεις στην οικονομία, νομίζω ότι θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον καθένα πώς  δίνονται τα ονόματα των προϊόντων και πώς να υπερασπιστούμε τις ελληνικές εταιρείες που έχουν ξοδέψει πραγματικά χρόνο και χρήμα για να επενδύσουν στην ονομασία τους και στην αναγνώριση των προϊόντων τους», αναφέρει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης».

https://twitter.com/Capt_Ahab_1851/status/1151477780695212032?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1151477780695212032&ref_url=https%3A%2F%2Fleft.gr%2Fnews%2Fdiloseis-varvitsioti-neo-kroysma-logokrisias-sto-ape-mpe

Δηλαδή, από την «προδοσία» της προηγούμενης κυβέρνησης φτάνουμε σήμερα, δέκα μέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ, να δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ότι «τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη συμφωνία των Πρεσπών»! Κάτι που φαίνεται ότι δεν άρεσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, την εποπτεία του οποίου, θυμίζουμε ανέλαβε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Παναγιωτόπουλος για Πρέσπες: Αν τηρηθεί η Συνθήκη μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον

«Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές», δήλωσε αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από το συνέδριο του Economist που διεξάγεται στην Αθήνα. 

«Για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής.Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον», πρόσθεσε. 

Και σημείωσε: «επιζητούμε και θα συνεχίσουμε να επιζητούμε σχέσεις καλής γειτονίας στον βαλκανικό περίγυρό μας. Τα Βαλκάνια είναι επιτακτική ανάγκη να μετατραπούν σε περιοχή παραγωγής σταθερότητας και όχι αστάθειας, όπως ήταν διαχρονικά, με μοιραία αποτελέσματα, βέβαια, για την Ευρώπη και τον κόσμο».

Υπενθυμίζεται , ότι πριν από έξι μήνες, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ως βουλευτής Καβάλας της ΝΔ τότε, δήλωνε από το βήμα της Βουλής: «Ως Έλληνας Μακεδόνας, και υπερήφανος γι’ αυτό, οφείλω να δηλώσω ότι αυτή η συμφωνία προσβάλει την εθνική μου συνείδηση». Είπε ακόμη ότι «οι βουλευτές που προτίθενται να ψηφίσουν σήμερα υπέρ, δίνουν λευκή επιταγή στα Σκόπια. Παραχωρούν όνομα, εθνική ταυτότητα και γλώσσα έναντι ασαφών, και δίχως οριστική απόδειξη, ανταλλαγμάτων».

Νίκος Κοτζιάς: Στη ΝΔ «άρχισε να αρέσει η συμφωνία Πρεσπών»

Με ένα tweet απάντησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς μετά την παρέμβαση-«κωλοτούμπα» του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

«Χαίρομαι που άρχισε να αρέσει σε ΝΔ η συμφωνία Πρεσπών. Επειδή όμως με είπαν προδότη, δέχτηκα 1100 επιστολές+εκατοντάδες απειλητικά τηλεφωνήματα, σφαίρες και κάθε είδους πυρομαχικά, μέχρι και αντιαεροπορικά, σακούλες γεμάτο αίματα, ρωτώ μήπως, λέω μήπως, περισσεύει καμία συγγνώμη;».

ΣΥΡΙΖΑ: Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δικαιώνεται απόλυτα

«Η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δικαιώνεται απόλυτα» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνεται ότι «επί μήνες, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, επιδόθηκαν σε μια απίστευτη πατριδοκαπηλία, υποδαυλίζοντας τον εθνικισμό και την ακροδεξιά συνωμοσιολογία, για να αλιεύσουν ψήφους από τα ακροδεξιά. Έφτασαν στο σημείο να μιλούν ακόμα και για ανταλλαγή της μη περικοπής των συντάξεων, με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Όπως συνεχίζει, «μόλις δέκα μέρες μετά τις εκλογές, η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δικαιώνεται απόλυτα. Τώρα, οι υπουργοί της μιλούν για “επωφελείς τρόπους συνεργασίας και για τις δύο πλευρές” (Μ. Βαρβιτσιώτης), και για “ένα καλύτερο μέλλον και για τις δύο χώρες” (Ν. Παναγιωτόπουλος)».

Καταλήγει δε η ίδια ανακοίνωση: «Δεν μπορούμε παρά να τους ευχηθούμε καλή επιστροφή στην πραγματικότητα, και την πάγια εθνική γραμμή της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, αλλά και καλά ξεμπερδέματα, με τους ακροδεξιούς και εθνικιστές που, με αφορμή τις Πρέσπες, ενσωμάτωσαν στο κόμμα τους».

tvxs.gr, documentonews.gr


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί